Artık Eskisi Gibi Olmayacak

Artık Eskisi Gibi Olmayacak… Şu günlerde sıkça duyduğumuz bu cümle ve bu cümlenin kıyısına köşesine sıkıştırılmış bir cümle daha duyarsınız; Yeni Dünya Düzeni…

Evet hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Neden mi? Globalleşen dünyada internet sayesinde tüm insanlık birbirine çok yakın. Cep Telefonları sayesinde ve tabi ki internet aracılığı ile dünyanın herhangi bir yerinde gelişen bir olay anında diğer tüm insanlığın elinde oluyor. İyisiyle kötüsüyle…

İyisiyle; gelişen teknoloji, insanlığa faydalı buluş, icat, alet, edevat, düşünce, fikir sayesinde dünyanın gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerindeki insanlar kendilerine “daha iyi nasıl olabilirim” sorgusunu sordurup modern çağın insanlarıyla aynı hayatı yaşayabilmesi için örneklemler gösteriyor. (Tabiki bu genellikle mümkün olmuyor. Çünkü dünyada herşey eşit değil ve eşit dağıtılmıyor. Farklı coğrafyalar insanlara farklı imkanlar sunuyor. Ancak ilerde eğitim, haberleşme iletişim iyileştiğinde bu da mümkün olup daha eşitlikçi bir düzen geleceğinden eminim.

Kötüsüyle; insanoğlu her zaman iyiyi örnek almaz. İnternet sayesinde kötü olan olayları da örnek alıp kaosa da sürüklenebiliriz.

”insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. halbuki olay bu kadar komplike değildir. insanlar sadece ikiye ayrılırlar: iyi insanlar ve kötü insanlar.” Albert Einstein.

Bilimin ve teknolojinin her zaman iyiye kullanılmadığının en büyük örneğidir Alfred Nobel… Soyadını her sene 10 Aralıkta haberlerde duyarsınız: Nobel ödülleri şunlara bunlara verildi diye. 10 Aralık Alfred Nobel’in ölüm yıl dönümüdür. Kendisi de Dinamit barutunu bulan nitrogliserini geliştiren yıkım gücünü artıran kişidir. Patlayıcıların babası da denilebilir kendisine. Bir söyletiye göre buluşundan sonra ömür boyu pişman olup ölmüştür diye ama ne fayda insaoğlu çoktan patlayıcıları savaşlarda kullanmaya başlamıştır. öldüğünde bir gazete başlığını şöyle atmıştır. “Ölüm Taciri Öldü…” Dinamit şu an madenlerde kayaların kolayca patlatılarak kırılması için kullanılıyor. Bilim ortada onu iyiye veya kötüye kullanacak olanda insanoğludur.

Şu an dünyadaki ilaç laboratuvarları da öyle. Kimisi ilacını satmak için önden virüsünü gönderir sonra ilacını piyasaya sürer kimisi de gece gündüz insanoğlunu etkileyen virüsler için aşı bulmak için ömrünü verir.

İyi insanlardan olmanız, iyiler ile karşılaşmanız ümidiyle hoşçakalın, evdekalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir